نام و نشان این نوع از استخر آنچنان واضح است که شاید چندان نیازی به توضیح و تفسیر نباشد. در هر صورت، این نوع از استخرها شامل آن دسته از استخرها میشود که صرف نظر از کاربری و اندازه در ساخت آنها از شیشه استفاده میشود. استفاده از شیشه در نحوه ساخت این استخرها میتواند متفاوت باشد. در ادامه بیشتر در خصوص انواع استخر شیشه ای صحبت شده است.
نوع شیشه در استخر شیشه ای
شیشه به عنوان مصالح اصلی در ساخت استخرهای شیشه ای نقش بسیار مهمی در ماندگاری و کیفیت استخر خواهد داشت و از این رو باید در انتخاب نوع مناسب همه جوانب کار را در نظر گرفت. برای نصب و اجرای استخر شیشه ای از شیشه لمینت یا سکوریت با ضخامتهای متفاوت استفاده میشود.
این شیشهها توان و تحمل بالایی در برابر ضربه و فشار زیاد را دارند. به همین دلیل به راحتی میتوان با نصب در دیوارهها و یا کف فشار وارده را تحمل کرد. برای افزایش جلوه و زیبایی بیشتر از شیشه ای طرح دار نیز به وفور استفاده میشود.
در هر صورت شیشه مخصوص استخر باید دارای ضخامت خاصی باشد تا متناسب با مقاومت آن نیز افزایش یابد. از شیشه نشکن و سکوریت میتوان بهعنوان شیشه مخصوص استخر نام برد که دارای مقاومت مکانیکی بالایی هستند؛ که از امنیت بالاتری نسبت به سایر شیشههای معمولی برخوردار میباشند.
بهترین شیشه مورد استفاده برای استخر شیشه ای، شیشه سکوریت سوپر کلیر (شفاف) 8 میل است. شیشه سکوریت استخر، مقاوم در برابر ضربه است و تا حد مشخصی، در برابر ضربه مقاوم است. شیشه سکوریت استخر میتواند به صورت تاشو باز و بسته شود و بتوان در فصول سرد و گرم از استخر استفاده کرد.
انواع استخر شیشه ای
قبل از پرداخت به نحوه ساخت استخر شیشه ای بد نیست نگاهی به انواع آن داشته باشیم. بر اساس اینکه شیشه به چه مقدار و در کدام قسمت ساخت استخر استفاده میشود میتوان استخرهای شیشه ای را در چند دسته زیر قرار داد.
استخرهای تمام شیشه ای
چهار ضلع و حتی کف این نوع از استخرها از شیشه ساخته میشود. چگونگی ساخت این نوع از استخرهای شیشه ای باعث شده است که از نظر زیباشناختی یک سر و گردن از سایر استخرهای غیر شیشه ای بالاتر باشند. با توجه به کاملاً شیشه ای بودن، فرد به داخل استخر کاملاً دید دارد. این نوع از استخرها را در هر اندازه و شکلی میتوان پیاده کرد.
استخر شیشه ای پنجرهای
گاهی به منظور نورپردازی بهتر داخل استخر و همچنین ارتقای سطح زیبایی آن، چند کادر شیشه ای و به اصطلاح پنجرهای را در ضلعهای استخر اجرا کرد. تعبیه کردن این پنجرههای شیشه ای در بدنه استخر علاوه بر زیباتر کردن آن موجب کاهش قابل توجه در هزینههای ساخت استخر میشود. معمولاً برای پنجرههای شفاف به طول کمتر از 3 متر با ارتفاع آب کمتر از 1 متر از شیشه و برای ابعاد بزرگتر از آکریلیک استفاده میشود.
استخر شیشه ای دیواری
بر اساس طراحی استخر گاهی لازم خواهد شد که یکی از دیوارههای استخر را به طور کامل به صورت شیشه ای اجرا کرد. این دیواره شیشه ای در لبه بالایی فاقد قاب است. اجرای دیوار شیشه ای باعث نورپردازی بهتر داخل استخر، بهبود زیبایی آن و همچنین کاهش قابل هزینهها ساخت میشود.
از طرفی هم در بعضی استخرهایی که دارای استخرهایی کوچکتر برای کودکان نیز هستند، استخرهای کوچکتر از طریق دیوارههای شیشه ای با استخر اصلی در ارتباط هستند.
استخرهای کف شیشه ای
استخرها امروزه طراحیهای پیچیدهتری به خود میگیرند. چگونگی ساخت استخرهای شیشه ای در طبقات بالا و یا استخرهایی که از سازه اصلی بیرون زدهاند نیز میتواند متفاوت باشد. بسیاری از طراحان برای خاصتر نشان دادن نسبت به ساخت کف استخر از شیشه اقدام میکنند. ساخت این استخرهای شیشه ای که در ارتفاعی بالاتر از زمین قرار گرفتهاند هم باعث صرفه جویی در مصرف فضا میشوند و هم یک فضا با نورپردازی خاص را در استخر ایجاد میکنند.
نکات مهم در نحوه ساخت استخر شیشه ای
از آنجایی که یکی از اصلیترین فاکتورها در ساخت استخر شیشه ای، زیبایی و جذاب بودن آن است، پس طراحی آن بیشتر از هر نوع استخری مهم خواهد بود. به طور کلی در طراحی استخرهای شیشه ای باید به نکات زیر توجه داشت.
- مساحت و شکل هندسی فضای در دسترس
- قیمت تمام شده ساخت استخر با در نظر گرفتن همه جوانب کار
- طراحی باید به گونهای باید که ماندگاری و کیفیت استخر را تضمین کند.
- استخرهای شیشه ای باید به گونهای طراحی شوند که برای همه افراد قابل استفاده باشد.
- از نظر شکل و سبک نیز باید با معماری خانه هماهنگی لازم را داشته باشد.
نحوه ساخت استخر شیشه ای
استخرهای شیشه ای انواع مختلفی دارند و متعاقباً نحوه طراحی و ساخت هر یک نیز متفاوت خواهد بود. به طور کلی بررسی فضای مورد نظر و تایید آن از نظر امکانپذیر بودن ساخت استخر شیشه ای با توجه به حساسیت بالا این استخرها از اهمیت ویژهای برخوردار هستند.
در گام بعدی به سراغ طراحی میرویم. استفاده از شیشه در ساخت استخر خود به تنهایی زیبا و خاص خواهد بود اما طراحی به نمایش گذاشتن هر چه بهتر این جنبه از استخرهای شیشه ای بسیار کمک خواهد کرد. بعد از تایید طراحی در ساخت بعضی از استخرهای شیشه ای شاید نیاز به گودبرداری باشد و در بعضیها هم نباشد و مجبور به ساخت سکوهایی باشیم. در هر صورت باید بستر مورد نظر به بهترین نحو آماده شود.
در مرحله بعد شروع به اجرای تاسیسات مکانیکی و الکتریکی همچون نورپردازیها، لولهکشیها و عایقهای زیر کار در صورت نیاز میکنند. بعد از اینها هم نوبت به جایگذاری شیشهها میرسد. قرار دادن شیشهها به نحوی مناسب در جای خود و با رعایت همه استانداردها از مهمترین عملیاتهای ساخت استخر شیشه ای است که نحوه آن بسته به نوع استخر میتواند متفاوت باشد.
در هر صورت، اهمیت بالای قرار گیری شیشهها و درز گیری کامل و برقراری یک عایق رطوبتی ایده آل، نیازمند دانش و تجربه بسیار بالایی است. از این رو توصیه میشود که حتماً بهترین مجری را برای پروژه خود انتخاب کنید.
هزینه ساخت استخر شیشه ای چقدر است؟
با توجه به انواع مختلف استخرهای شیشه ای و اینکه هر یک از آنها نحوه ساخت و اجرای خاص خود را دارند، صحبت کردن در مورد ساخت این نوع استخرها بسیار سخت خواهد بود. از طرفی هم هزینه استخر رابطه مستقیمی با طراحی استخر دارد. به طور کلی شیشههای مخصوص اجرا در استخرهای شیشه ای به ازای هر متر مربع در بازه قیمتی 1 تا 3 میلیون تومان قرار میگیرد.
نظری دهید